Tarinamme..Äänikuva SF Oy on perheyritys toisessa polvessa. Yritys on perustettu Nokialla jo vuonna 1993. Äänikuvan ensimmäinen iso tilaus oli Poko Rekords -levy-yhtiön arkistojen digitointityö. Tätä työtä varten vaadittiin siihen aikaan melkoista teknologiaa, jota ei ollut ihan helposti tarjolla joka paikassa, joten ensimmäiset laitteet rakennettiin itse. Vuosien varrella yritys on tehnyt erilaista AV -konsultointi- ja suunnittelutyötä.

”Tätä työtä varten vaadittiin siihen aikaan melkoista teknologiaa, jota ei ollut ihan helposti tarjolla joka paikassa, joten ensimmäiset laitteet rakennettiin itse.”

Vuodet vierivät ja ensimmäisen sukupolven jäätyä eläkkeelle oli seuraavan sukupolven vuoro astua mukaan yritykseen 2010 -luvun taitteessa. Alkoi monimuotoinen tapahtumatuotanto, laitevuokraus sekä -huolto. Asiakkaina oli pääosin ravintoloita, tapahtumia ja yhtyeitä. Toiminta rullasi ja asiakkaita riitti, kunnes 2019 keväällä iski pandemia. Keikat peruuntuivat yksi toisensa jälkeen, eikä mitään livetapahtumia enää järjestetty. Kalenterin tyhjennyttyä oli ruvettava ajattelemaan luovasti. Väki piti saada töihin, tai ainakin tekemään jotain, ettei mökkihöperyys iskisi.

”Kalenterin tyhjennyttyä oli ruvettava ajattelemaan luovasti. ”

Hyvin nopeasti huomattiin, että livestriimaus olisi ainoa keino harjoittaa edes jotain liiketoimintaa alalla, joten sitä kokeiltiin. Autotallina toiminut tila muutettiin nopeasti studioksi ja ensimmäinen livelähetys tehtiin jo toisena lockdown-viikonloppuna. Tästä alkoi projekti nimeltään GarageLive. Omia livelähetyksiä GarageLivellä on takana jo pitkälle toista sataa, eivätkä rajoituksien purutkaan pysäyttäneet konseptia, vaan katsojia riitti ja riittää edelleen jokaiseen striimiin. Tekniikka ja teknologia striimauksen ympärillä tuli tutuksi reilun vuoden striimaamisen lopputuloksena, joten palvelua uskalsi jo ruveta tarjoamaan asiakkaille. Näin syntyivät Äänikuvan hybriditapahtumat, jotka ovat tänä päivänä uusi standardi erilaisia yritystilaisuuksia järjestettäessä. Hybriditapahtumien hyöty on saada koottua iso määrä ihmisiä yhteen, olematta kuitenkaan fyysisesti samassa paikassa, mutta mahdollistaen silti vuorovaikutuksen ihmisten välillä.